Katakomba

A szemlélődő közös imádság helye

  • TAIZÉI ZENEMŰHELY: 2019. péntek 17-19 között. Helyszín: Pesti Jézus Szíve templom hittanterme (1085 Budapest, Mária u. 25. portán becsöngetve) A műhely után, 19.00-kor kezdődő taizéi imaórára is szeretettel várunk.
  • LAUDATE DOMINUM – útmutató a taizéi zene magyar gyakorlatához" címmel könyv jelent meg. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének többet tudni a taizéi énekekről, arról például, hogy miképpen születtek, milyen hagyományban gyökereznek, milyen jellemző stílusok és műfajok vannak, hogyan lehet és mikor kell őket játszani, vannak-e magyar sajátságaik és úgy általában mi különbözteti meg a taizéi énekeket a Taizéi Közösség zenéjétől. A kiadvány megvásárolható a Pesti Jézus Szíve Templom könyvesboltjában, a Stephanus Könyvesházban, vagy megrendelhető a Korda Kiadónál, vagy a kiadótól:
  • A következő JezsuitaNyolcas taizéi énekekkel október 13-án lesz. Előtte 19.15-től énekpróba a templomban. Gyertek, énekeljünk együtt, csatlakozzatok a kórushoz!
  • A taizéi imaórák a jezsuita Jézus Szíve Templomban szeptember 6-tól folytatódnak, minden pénteken 19 órakor, az esti 6-os szentmise után. Minden hónap első péntekén 19 - 21 óráig bűnbánati vigíliát tartunk (taizéi imaóra + gyónási lehetőség).
  • Minden szombaton szentségimádás és Szombati vigília mise taizéi énekekkel 18:30, illetve 19:00 órától a Jézus Szíve templomban. Örömmel várjuk az énekeseket, jobboldalon elöl a Szt József oltárnál.
  • Megjelent és kapható az új zenei felvétel: Laudemus Deum. A többi kiadvánnyal együtt megvásárolható a Jézus Szíve Templom végében nyílt új könyvesboltban, illetve a taizéi imaórák után, vagy megrendelhető a Korda Kiadónál.
Taizéi imaóra, Budapest
  • Megjelent és kapható a taizéi énekek szólóinak kottája. A többi kiadvánnyal együtt megvásárolható a Jézus Szíve Templom végében nyílt új könyvesboltban, a Stephanus Könyvesházban, a Szent Gellért Könyvesboltban, a Deák téri evangélikus könyvesboltban, illetve a taizéi imaórák után, vagy megrendelhető a Korda Kiadónál.