Katakomba

A szemlélődő közös imádság helye

plakát: Lelkigyakorlat taizéi énekekkel, 2023.03.26-29.
 • Lelkigyakorlat taizéi énekekkel 2023. március 26-tól 29-ig (vasárnaptól szerdáig) Püspökszentlászlón az Életrendezés Házában. A biblikus elmélkedéseket Thorday Attila tartja, a taizéi énekes imaórákat vezeti Bálint Zsolt és Kertész Annamária.


plakát: Rostock Taizé meeting 2022
 • A következő év végi Taizé-találkozó 2023. december 28. és 2024. január 1. között Ljubljanában lesz. Korhatár: 18—35 év. További info a taize.fr oldalon. A Rostockban járt zarándokok utótalálkozóját március 10-én pénteken 18-21 óráig tartjuk a pesti Jézus Szíve jezsuita templomban.


 • Nagyböjtben is folytatódnak a rendszeres péntek esti imaórák a Jézus Szíve templomban. Kezdés 19:00 órakor az esti 6-os szentmise után.
 • Minden szombaton 17:30-tól szentségimádás, majd 18:00-tól Szombati vigília mise taizéi énekekkel a pesti Jézus Szíve Templomban. Örömmel várjuk az énekeseket, jobboldalon elöl a Szt. József oltárnál.
 • December 9-én pénteken az este 7-kor kezdődő a taizéi imaórán adtunk hálát a taizéi Francesco testvér életéért, aki belépett az örök életbe. Mindig derűs és igen alázatos testvérként ismertük őt, aki az elmúlt évek során oly sokszor járt Magyarországon különböző közösségeket látogatni. Indonéz létére megtanulta a nyelvünket, és nagyon szerette magyarul énekelni a taizéi énekek szólóit. Reméljük, hogy most már a mennyei kórust erősíti!
Három ordinárium 58 taizéi ének USB pendrive-on
 • Legújabb kiadványaink:
  • Három ordinárium (J. Berthier, J. Gelineau SJ, magyar gregorián)
  • 58 taizéi ének gitáron és fuvolán bankkártya alakú USB pendrive-on. A 3 CD anyagát tartalmazó (kb. 3 és fél órás) ének nélküli hangszeres hanganyag az imádságok során a közös énekléshez ad segítséget.

A kiadványok megrendelhetők a Korda Kiadónál, vagy megvásárolhatók a Pesti Jézus Szíve Templom bejáratánál levő kis könyvesboltban és máshol is.


 • Imaszándékodat kérjük. Virrasszunk és imádkozzunk együtt péntek este. Ha nem tudsz eljönni személyesen, taizéi imaóráinkba úgy is bekapcsolódhatsz, ha megírod nekünk imaszándékodat, amit Isten elé vihetünk a péntek esti imaórában. Kéréseidet itt adhatod le: űrlap kitöltése.


A kiadvány borítója
 • Megjelent az énekesfüzet új, bővített kiadása. A taizéi énekek magyar fordítását tartalmazó füzet most 9 új énekkel bővítve kapható. Elérhető a taizéi énekek szólóinak kottája is a többi kiadvánnyal együtt a Pesti Jézus Szíve Templom bejáratánál levő kis könyvesboltban, a Korda Kiadónál, a Stephanus Könyvesházban, a Szent Gellért Könyvesboltban, a Deák téri evangélikus könyvesboltban, vagy megrendelhető a Korda Kiadónál.