Katakomba

A szemlélődő közös imádság helye


 • 2020. szeptember 11-én pénteken az esti imaórán Gyuriért (Hiba György SJ) imádkoztunk, akit másnap szentelt pappá Erdő Péter Bíboros atya a jezsuita Jézus Szíve templomban. Az ő kérésére énekeltük többek között ezt a gyönyörű ortodox Mária éneket.


 • A 2020. május 15-i taizéi imaóra felvételét tesszük közzé. Imádkozzunk, énekeljünk együtt az Interneten keresztül: a Facebookon. Imaszándékaiddal is bekapcsolódhatsz: űrlap kitöltése. Az imaóra rendje: Jöjj Szentlélek (74), Ébredj, aki alszol, Alleluia 17 (207) + 23. zsoltár, Evangélium Jn 10,11-18, Tu mecum es, CSÖND, Kyrie 21 (309) + dicsőítés, Miatyánk, Záró ima, Ne félj, ne aggódj (50), Magnificat (8).


 • A 2020. május 8-i taizéi imaóra felvételét tesszük közzé. Imádkozzunk, énekeljünk együtt így az Interneten keresztül: Facebook. Imaszándékaiddal is bekapcsolódhatsz: űrlap kitöltése. Az imaóra rendje: Üdvözlégy, örvendezz, Istenszülő (125), Jöjj el Teremtő Lélek (20), Alleluia 15 (205) + 18. zsoltár, Evangélium Jn 20,24-29, Szavad Uram lámpás (119), Csönd, Kyrie 13 (304) + könyörgések, Miatyánk, Záró ima, Ne féljetek, örüljetek (68), Laudate omnes gentes (63).


 • Taizéi imaóra Szent József ünnepén. Szent Józseftől van mit tanulnunk! „Igaz ember volt”, mondja róla a Szentírás, akit ma a családok, a munkások és az egyetemes Egyház védőszentjeként tisztelünk. Felismerve Isten akaratát, tudott változtatni saját elképzelésein, tervein. Alázatosan tette a dolgát, védelmezte és gondozta a rábízott Életet, Jézust, az Isten fiát. A 2020. május 1-jei taizéi imaóra felvételét tesszük most közzé. Imádkozzunk, énekeljünk együtt az Interneten keresztül: Facebook | Youtube. Imaszándékaiddal is bekapcsolódhatsz: űrlap kitöltése. Az imaóra rendje: Az életed Jézus (109), Alleluia 22 (209) + 149. zsoltár, Olvasmány: 1 Jn 5, 9-13, Bizakodjatok, jó az Úr (51), CSÖND, Laudamus Te + Dicsőítés, Miatyánk, Záró ima, Gloria, gloria (9), Laudate Dominum (37).


 • Az 2020. április 17-i taizéi imaóra felvételét tesszük közzé az Isteni Irgalmasság vasárnapja kapcsán, ezúttal a kútvölgyi engesztelő kápolnából. Imádkozzunk, énekeljünk együtt így az Interneten keresztül: Facebook | Youtube. Imaszándékaiddal is bekapcsolódhatsz: űrlap kitöltése. Az imaóra rendje: Alleluia, áldunk téged (129), Alleluia 20 + Zsoltárok (208), Bizakodjatok, jó az Úr (51), Csönd, Kyrie 15 + könyörgések (305), Miatyánk, Záró ima, Az egek és a földek (111), Misericordias Domini (54).


„Hát nem lángolt a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton, és feltárta előttünk az Írásokat?” (Lk 24,32)
 • Krisztus feltámadt! Alleluja! Az otthoni imádságotokat most ezzel az összeállítással szeretnénk segíteni. Akár egyedül, akár másokkal együtt imádkozunk, Roger testvér szavaival mondhatjuk: "Föltámadt Krisztus, szeretnénk olyan mélyen bizalmadban gyökerezni, hogy az örvendezés forrásai soha ne apadjanak ki."


 • Nagypéntek. Urunk megváltást hozó szenvedésére, kereszthalálára és temetésére emlékezünk. A szent háromnap otthoni megünnepléséhez és az imádságos elmélyüléshez szeretnénk segítséget adni egy újabb felvétellel. Imádkozzunk és énekeljünk együtt az Interneten keresztül! Az 2020. április 10-i taizéi imaóra felvétele már elérhető: Facebook | Youtube. Ha szeretnéd, hogy legközelebb érted is imádkozzon a közösség, itt megadhatod imaszándékaidat: űrlap kitöltése. Az imaóra rendje: Annál nincs nagyobb szeretet (99), Tehozzád könyörgök (95), Ó én népem, mondd el mi bánt, Jézus emlékezzél rám, Evangélium (Lk 23, 33-46), In manus tuas Pater (41), Csönd, Kyrie 20 + könyörgések (308), Miatyánk, Záró ima, Christe Salvator (29), Per crucem (14), Jézus majd gondolj rám (70).


 • Imaszándékodat kérjük. Virrasszunk és imádkozzunk együtt péntek este. Bár nem lehetünk együtt egy helyen egy időben, imádkozhatunk együtt egymásért. Taizéi imaóráinkba úgy is bekapcsolódhatsz, ha megírod nekünk imaszándékodat, amit Isten elé vihetünk a péntek esti imaórában. Kéréseidet itt adhatod le: űrlap kitöltése.


 • Az 2020. április 3-i taizéi imaóra felvételét tesszük közzé. Imádkozzunk, énekeljünk együtt így az Interneten keresztül: Facebook | Youtube. Imaszándékaiddal is bekapcsolódhatsz: űrlap kitöltése. Az imaóra rendje: Ad te Jesu Christe (11), Jesu Christe, Fili Dei (122), Vigilate (27) + 86. zsoltár, Te vagy a fény (79), Evangélium (Jn, 12, 23-28), Adoramus te Christe (43), Csönd, Kyrie 21 (309) + könyörgések, Miatyánk, Záró ima, A lelkem csak az Úrnál (46), Spiritus Jesu Christi (72).


 • Interneten keresztül is csatlakozhatsz a péntek esti imaórához. A járvány miatt elektronikusan tesszük közzé a 2020. március 27-i imaóra felvételét, hogy ezzel segítsük az elmélyülést és az Isten felé fordulást. Szeretnénk, ha nem szakadnának meg a rendszeres közös imádságaink. Imádkozzatok, énekeljetek velünk így az Interneten keresztül: Taizéi imaóra, Nagyböjt 4. hete, péntek. Az imaóra rendje: Jézus majd gondolj rám (70), Bízz az Úrban, megerősít (118), Christe Jesu lumen cordium (28) + 144. zsoltár, Jézus fényünk és örömünk (53), Evangélium (Jn 6, 35-40), Jézusom áldalak (117), Csönd, Kyrie 21 (309) + könyörgések, Miatyánk, Záró ima, Urunk mi tebenned bízunk (55), Atyám a Te kezedbe (41).


 • Elmaradnak a kialakult járványügyi helyzet miatt a taizéi imaórák a pesti jezsuita Jézus Szíve Templomban. Kérjük, imádkozzatok, énekeljetek velünk így az Interneten keresztül. Szeretnénk, ha ebben a rendkívüli helyzetben sem szakadnának meg a rendszeres közös imádságaink. „Vigilate et orate…”


 • LAUDATE DOMINUM – útmutató a taizéi zene magyar gyakorlatához" címmel könyv jelent meg. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének többet tudni a taizéi énekekről, arról például, hogy miképpen születtek, milyen hagyományban gyökereznek, milyen jellemző stílusok és műfajok vannak, hogyan lehet és mikor kell őket játszani, vannak-e magyar sajátságaik és úgy általában mi különbözteti meg a taizéi énekeket a Taizéi Közösség zenéjétől. A kiadvány megvásárolható a Pesti Jézus Szíve Templom könyvesboltjában, a Stephanus Könyvesházban, vagy megrendelhető a Korda Kiadónál, vagy a kiadótól: