Katakomba

A szemlélődő közös imádság helye

Katakomba > Imaórák > Szombati vigília mise

Szombati vigília mise

A szombat esti vigília misék célja a hétvégét is Isten közelében, tudatosan megélni vágyók segítése. Különös hangsúlyt helyezünk a másokért való könyörgésre és a város mulatónegyedeiben szombat éjjelenként történtekért való engesztelésre. A mise bensőséges, meditatív jellegű. Az Evangélium után néhány gondolat, majd hosszabb csend. Az ordinárium énekei gregorián (könnyű magyar ordinárium) vagy taizéi (Berthier, Gelineau) stílusúak. Az énekek taizéiek, a capella vagy egy gitár kíséretében.

Ha szeretsz énekelni, nyugodtan gyere és csatlakozz a kórushoz!

A szentmise előtt a templom már 18 órától nyitva van, zenével várjuk az imádkozni vágyókat. A mise után beszélgetés és agapé a rendi ebédlőben. Örülünk, ha az agapéhoz hozol valami kis süteményt, gyümölcsöt...

Időpont
szombaton 19:00–20:00
18:00 zenés ráhangolódás
18:30 szentségimádás taizéi énekekkel
19:00 szentmise
Helyszín
Jézus Szíve Templom (1085 Budapest, Mária utca 25.)

Missa Pro Europa

A Jezsuita 8-ason eddig vagy a könnyű magyar gregorián vagy Joseph Gelineau SJ taizéi ordináriumát énekeltük. Idén szeretnénk Jacques Berthier Missa Pro Europa miséjét is „bevetni”. Ez volt Jacques Berthier egyik utolsó műve, aminek ma különös aktualitást ad a címe. Ezeken a miséken szívünkben kérjük, hogy képesek legyünk helytállni a mostani, nyomasztó gondokkal terhelt általános európai helyzetben, és tanúságot tenni az Úr Jézusról. Talán segít ebben a közös éneklés. Gyertek, énekeljetek és imádkozzatok velünk. (A misetételek az interneten is meghallgathatók, keresőszavak: Berthier Missa Pro Europa.) Várjuk a kórusba a jelentkezést!