Katakomba

A szemlélődő közös imádság helye

Katakomba > Kiadványok > Kották, könyvek

Kották, könyvek

A kották megrendelhetők a Korda Kiadónál.

Imádkozzunk együtt minden nap (javított és bővített kiadás 9 új énekkel)

Az A5-ös méretű füzet első része imaóra javaslatokkal és liturgikus szövegekkel az egyházi év időszakaihoz igazodva segítséget nyújt a rendszeres közösségi vagy személyes imához. A második részben 159 taizéi ének kóruskottája található.

Cselekvő Remény Alapítvány, 2020

A kiadvány borítója

Magnificat - Taizéi énekek - Szólók, ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS

A füzet 52 taizéi ének szólóit adja közre 112 oldalon. Célja, hogy a már jól ismert darabok teljes vokális anyaga rendelkezésre álljon azok számára, akik imaóráikon vagy más liturgikus alkalmakon taizéi énekekkel szeretnék Istent dicsőíteni. Ehhez a bevezető rövid gyakorlati útmutatást nyújt, és a zenei anyag használatát mutatók is segítik.

Cselekvő Remény Alapítvány, 2021

A kiadvány borítója

Laudate Dominum - útmutató a taizéi zene magyar gyakorlatához

A köny 124 oldalon nyújt bevezetést a közismert taizéi énekek világába. Röviden vázolja a taizéi zene keletkezésének történetét bemutatva, miben különbözik a Taizéi Közösség zenéjétől. Felvázolja a stílusokat és a műfajokat, ezen túl pedig alapos gyakorlati ismereteket kínál ahhoz, miként, mikor és hogyan éneklejük és kísérjük hangszerrel az énekeket. Fényképek és kottapéldák teszik még szemléletesebbé az oldalakat, és öt függelék segíti az eligazodást a több mint száz ismert taizéi ének között.

Cselekvő Remény Alapítvány, 2018

Gitárkiséretek

Az A4-es méretű 192 oldalas kiadványban 87 taizéi ének gitárkísérete található. Kezdő gitárosoktól kezdve a magas fokon játszó művészek is használhatják. A legegyszerűbb kíséretek akkordjelzésből vagy tabulatúrából is játszhatók, a kidolgozott variációk rendszerint nehézségük szerint követik egymást. A bevezető egyben gyakorlati segítséget is nyújt abban, miképpen kísérjük a taizéi énekeket gitáron vagy billentyűs hangszeren.

Cselekvő Remény Alapítvány, 2009

A kiadvány borítója

A fentiekben ismertetett kották megvásárolhatók a pesti Pesti Jézus Szíve Templom bejáratánál levő kis könyvesboltban, a Stephanus Könyvesházban, a Szent Gellért könyvesboltban, a Deák téri evangélikus könyvesboltban, vagy megrendelhetők a Korda Kiadónál.